Smart green air - indoor air improvements by plants & techs - smart greenwall systems

OTree Bio-filter Systeem

Meet the Lilly Biofilter unitHOE WERKT HET


OTree is een Biofilter systeem dat luchtzuiverende planten en ventilatie combineert.

Eén OTree heeft de kracht van 200 kamerplanten:

technologie in samenwerking met de natuur

In 4 stappen zuiveren


1. De vervuilde lucht wordt eerst door het voorfilter gezogen om grote vuildeeltjes als haren en stof op te vangen.


2. Vervolgens wordt de lucht door de ISO16890 gecertificeerde fijnstof filters geblazen om fijnstof PM10.0, PM2.5 en PM1.0 te filteren.


3. Als gevolg van verdamping verkrijgt de lucht een aangename luchtvochtigheid.


4. Rond de wortels van de plant leven er miljarden micro-organismen die in symbiose met de plant leven. Deze micro-organismen breken de gifstoffen af en geven als gevolg hiervan voedingstoffen af aan de plant, het zogeheten ‘Phytoremediation proces’.

In een kantoor of werkruimte is goede luchtzuivering nodig om de lucht te filteren en een frisse ruimte te behouden. Een frisse werkruimte zorgt voor meer concentratie en een gezondere werkomgeving. Dit kan op een innovatieve en natuurlijke manier door middel van de OTree Lilly.


Schone lucht in de klas bevordert de concentratie van leerlingen en leraren

Wist je dat maar liefst 80% van de Europese basisscholen een ondermaats binnenklimaat hebben? Het klaslokaal is dé plek waar ontwikkeling en zelfontplooiing centraal staan. Een gezonde leeromgeving is hierbij essentieel om optimaal te kunnen concentreren en te presteren. Een OTree Lilly kan op school voor een betere concentratie en leeromgeving zorgen. Voor kinderen en kaderpersoneel.


Benieuwd geworden naar de OTree Lilly? Vraag het gratis informatiepakket aan!

LIGHT TUBEZICHTBAAR ZUIVEREN


Door uitgebreid te testen met met onze gebruikers, is de gebruikerservaring (UX) van de LightTube ontworpen om zowel comfort als de beste interactie te bieden.


De geïntegreerde bewegingssensor herkend de aanwezigheid van de gebruikers en geeft alleen dan de kleurwaardes aan. Door dit te doen wordt het uitzenden van het licht niet als onaangenaam ervaren

en is er geen afleiding in de klaslokalen en kantoren.

De linkerkant toont de huidige luchtkwaliteit (IAQ) en de rechterkant toont het waterniveau aan. De LightTube is ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden om zelf gemakkelijk het onderhoud te verrichten.

MEET THE OTREE TEAM


OTree gelooft dat een goede leeromgeving begint bij een gezonde leefomgeving. Weinig mensen zijn zich bewust van de slechte luchtkwaliteit binnen scholen, terwijl dit de plekken zijn waar kinderen het grootste gedeelte van de dag doorbrengen.


Vanuit dit probleem zijn de drie oprichters van OTree begonnen met het ontwerpen van een oplossing die de luchtkwaliteit op een groene en natuurlijke manier kan verbeteren. Hun gedeelde passie voor innoveren, ontwerpen en groen resulteerde in de eerste OTree.Energiezuinig


De Lilly heeft een energieverbruik van slechts 25 Watt per uur.

Waterverbruik


De OTree Lilly hoeft maar één keer per maand water te krijgen.

Plug & Play


Het installeren van de Lilly

kost enkele seconden.

“In een wereld waarbij de vervuiling toeneemt,

willen wij de mentale en fysieke gezondheid van de mens verbeteren

door mens, natuur & techniek samen te brengen.”